Prime Time Biografi

Prime Time Orchestra er et storband med base på Musikkflekken i Sandvika utenfor Oslo. Bandet er omtalt som et av landets beste amatørstorband, og helt i toppen når det gjelder danseoppdrag. PTO feirer 20 års jubileum i år.

I tillegg til den mer tradisjonelle storbandmusikken i swingstil, spiller bandet også en rekke andre stilarter. Det være seg latinrytmer, pop, rock eller funk. Gjestene på Slottet i august i år vil få svinge seg til musikk for enhver smak. Men det er kronprinsparet selv som skal være med på å velge det endelige repertoaret.

Bandet består av dyktige amatører, profesjonelle og semi-profesjonelle musikere. Bandet rekrutterer medlemmer bl.a. fra studentmiljøene ved Norges musikkhøyskole og musikkonservatoriene.

Konsertband

Prime Time Orchestra har i de senere år også utmerket seg som et konsertband, og har ved flere anledninger besøkt norske og utenlandske scener. Konsertene er i stor grad gjennomført i samarbeide med kjente norske og utenlandske solister. I sammenheng med konsertene har bandet bl.a. ønsket å profilere seg med musikk fra nyere tidsepoker og med mer samtidsorientert musikk for storband

Prime Time Orchestra har jobbet målbevisst med å fremføre musikk av høy kvalitet med spennende prosjekter og gjesteartister. Bandet har også fått skrevet bestillingsverk fra norske jazzkomponister og arrangører. Bandet har knyttet til seg profesjonelle norske og utenlandske musikalske ledere, komponister og arrangører. Sentrale navn her er Lars Erik Gudim og Geir Lysne. Førstnevnte var over en tiårsperiode bandets faste leder.

Noen høydepunkter i den senere tid:

 • 1996: Konsert med trombonist og arrangør Ray Anderson, kjent bl.a. fra Slickaphonics.
 • 1997: Konsert med komponist og arrangør George Gruntz
 • 1998: Konsert med Jeff Jarvis, amerikansk trompeter og arrangør.
 • 1999: Samarbeid og konsert med Geir Lysne
 • 2000: Konsert med Jukka Linkola, finsk komponist og arrangør.

Den norske jazzkvartetten The Source, har benyttet PTO som backingband de siste årene til prosjektet «The Source of Christmas» som har gått av stabelen i desember hvert år på jazzklubben BLÅ i Oslo. Deler av dette har også vært vist i NRK.

Bandet har også vist at det mestrer eldre storbandmusikk. Oslo konserthus var fylt til randen under en konsert i samarbeid med Bærum korverksted. Her presenterte man musikk av Glenn Miller, tidsriktig innstudert og dirigert av Kjetil Rasmussen. Dette var første gangen bandet arbeidet med Beate Lech på vokal (kjent fra bl.a. Beady Belle). Et samarbeid som har fortsatt i diverse prosjekter. Et eksempel på dette er storbandfestivalen 2000, hvor PTO gjorde en «tribute to Ray Charles» med Beate og Rene Andersen.

Ved flere anledninger har Prime Time Orchestra også deltatt i programmer i norsk radio og tv.

Festivalband

Det er også verdt å nevne at bandet har opptrådt flere ganger på Copenhagen Jazzfestival, og høstet gode kritiker fra kresne, danske jazzkritikere. I tillegg har bandet opptrådt ved flere av de norske jazzfestivalene. På årets storbandfestival i Sandvika, har Prime Time Orchestra fått æren av å spille åpningskonserten med Anneli Drecker og Arve Henriksen som solister (Sandvika Teater, onsdag 29. august).

Danseband

Som danseorkester har Prime Time Orchestra opptrådt ved de fleste aktuelle scener på østlandsområdet. Dette har vært ved anledninger som større firmafester, private selskaper, brylluper osv. I slike sammenhenger samarbeider PTO bl.a. med vokalister som Thorild Sivertsen, Elg og Rene Andersen. Repertoaret er mangesidig og aktuelt for danse- og festglade personer i alle aldre.

Kongelig bryllupsband Prime Time Orchestra er stolt og beæret over oppdraget med å spille til dans i bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit 25.august 2001. I tillegg til bandets faste vokalist, Håkon Rasmussen, var også Elisabeth Moberg (kjent fra «Kvinner på randen…») med som solist.


Utvalg av konserter de senere år

17.12.2000 Konsert på jazzklubben Blå i Oslo med jazzgruppen The Source
30.11.-03.12.2000 Konsertturné på Østlandet med den finske komponisten og pianisten Jukka Linkola.
31. 08.2000 Konsert med på Storbandfestivalen i Sandvika med vokalistene Beate Lech og René Andersen
Januar 2000 Konserter på Musikkflekken i Sandvika og på Josefine Vertshus i Oslo med komponisten og gitaristen Håkon Storm Mathisen.
04.09.1999 Konsert på Musikkflekken i Sandvika med Geir Lysne under Storbandfestivalen i Sandvika.
14.08.1999 Konsert med saksofonisten Morten Halle på Oslo Jazzfestival.
25.03.1999 Konsert på Josefine Vertshus i regi av Oslo Big Band Jazz. Prosjekt med komponisten og saksofonisten Morten Halle.
10.12. og 13.12.1998 Deltagelse på julekonsertturnéen til frijazzkvartetten The Source. ”The Source of Christmas” ble oppført på jazzklubben i Fredrikstad  og på BLÅ i Oslo.
25.11.1998 Konsert på Belleville med Lars Bremnes som sangsolist og komponist.
21.10.1998 Konsert på Musikkflekken i Sandvika under Kulturmønstringen i Bærum. Ny norsk storbandmusikk av Geir Lysne med Tore Brunborg som solist.
03.09.1998 Konsert på Musikkflekken med Gjermund Elgenes under Sandvika Storbandfestival.
13.06.1998 Konsert på Musikkflekken med Lars Bremnes som sangsolist.
31.03.-02.04.1998 Konsertturné i Drammen, Asker og Sandvika. Ny norsk storbandmusikk av Geir Lysne med Eckhard Baur, trompet og Helge Norbakken, perkusjon, som solister.
08.11.1997 Konsert med komponisten, pianisten og arrangøren George Gruntz og et utvidet Prime Time Orchestra i Sandvika Teater.
04.09.1997 Konsert i Sandvika Teater med vokalistene Thorild Sivertsen og Reidar Larsen under Sandvika Storbandfestival
19.-20.06.1997 Sommerturné til Arendal med vokalisten Beate Lech.
26.04.1997 Gygrejazz i Bø sammen med trompetisten/komponisten Jeff Jarvis
14.-15.11.1996 Jubileumskonserter med trombonisten/komponisten Ray Anderson og vokalisten Beate Lech i Kristiansand og i Sandvika.
September 1996 Konsert på Musikkflekken med Beate Slettevoll Lech under Sandvika Storbandfestival.
Juli 1996 Konserter på Copenhagen Jazz Festival og Kongsberg Jazzfestival.
September 1995 Musikkflekken med Stein Erik Tafjord og Beate Lech under Sandvika Storbandfestival.
Juli 1995 Konsert på Copenhagen Jazz Festival
Juli 1994 Konsert på Copenhagen Jazz Festival

 

I tillegg kommer diverse danseoppdrag, andre konserter og opptredener i norsk radio og TV, med og uten solister

 • NRK TV og radio
 • TV 2
 • ABTV
 • Oslo Plaza, Rica Hotel Oslofjord, SAS Hotellene i Oslo, Grand Hotel, Continental Hotel m.fl.
 • Sjølyst senteret,
 • Oslo Spektrum
 • Oslo Konserthus
 • Gamle Logen i Oslo
 • Børsen i Drammen
 • Sandvika Teater
 • Diverse oppdrag for Bærum kommune
 • Konserter i København og i Uppsala

Oppdatert 21.12.01 av PTW redaksjonen


Prime Time Orchestra spiller moderne storbandmusikk i ulike genrer. Vi samarbeider med artister fra inn- og utland om konsertprosjekter, men spiller også gjerne opp til dans.

Disse sidene blir ikke lenger oppdatert. Se vår Facebook-gruppe istedet.

Under Sandvika Storbandfestival 2007 hadde Prime Time konsert sammen med saksofonisten Hector Bingert.

Mars 2007 fremførte Eirik Hegdal og Prime Time Hegdals katalog av storbandverker under ledelse av Hermund Nygård på Musikkflekken.

I oktober 2005 kunne du høre Prime Time Latin Show i Bærum kulturhus sammen med Lill Lindfors og Hector Bingert under ledelse av Lars Erik Gudim.

Prime Time Orchestra tok for seg PHIL COLLINS BIG BAND MUSIC – A hot night in Paris og utdrag fra «Love Songs» med Heine Totland og Christin Bastiansen på Musikkflekken 2005 under ledelse av Eirik Gaaseide.

I februar 2005 hadde vi med oss Tore Brunborg og Marius Tobias Hoven på Musikkflekken i Sandvika.

Vi fikk besøk av Vidar Busk i Bærum Kulturhus 11. november 2004. Bernhard Seland hadde komponert musikken og ledet bandet.

Prime Time spilte 2004 sammen med Ab Unt Zu i Sandvika Teater under Sandvika Storbandfestival. Ole Henrik Giørtz hadde skrevet bestillingsverket Rhymes at Midnight.

Høsten 2003 presenterte PTO Beatles i storbandformat med forestillingen «All you need is love» på Musikkflekken og Kapp Melkefabrikk.

Vår og sommer 2003 var viet musikken til Helge Sunde og vi fremførte konserter sammen med Helge Sunde (trombone) og Per «Ruskträsk» Johansson (saksofon) på Musikkflekken og i Stryn.

Som første storband i Norge fremførte Prime Time Orchestra storbandmusikken til Phil Collins – «A hot night in Paris» – på Musikkflekken i oktober 2002 og med gjentagelse på BLÅ søndag 16. februar 2003.

PTO feiret sitt 20 års jubileum på Musikkflekken 24 November, 2001. Vi hadde med oss Beate Lech (fra Beady Belle) og Håkon Rasmussen på vokal, og Helge Sunde på trombone. Konserten ble ledet av Lars Erik Gudim. Se plakaten.

Årets mest attraktive oppdrag for storband gikk til Prime Time Orchestra. PTO sørget for takt og tone på Slottet under bryllupet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit 25. august 2001.

PTO spilte åpningskonserten under Sandvika Storbandfestival 2001 sammen med Anneli Drecker, Arve Henriksen og et strykerorkester. Alt under ledelse av Geir Lysne.

I desember 2000 hentet PTO den allsidige finske komponisten, pianisten og orkesterlederen Jukka Linkola. Miniturneen gikk til Larvik og Kampen kafé, og ble avsluttet på Musikkflekken. Se pressemeldingen

I 1999 spilte vi på Musikkflekken under Sandvika Storbandfestival sammen med Morten Halle under ledelse av Geir Lysne. Hør lydkutt i lydfilene under.

I 1997 hadde vi gleden av å gjøre et prosjekt med pianisten, komponisten og storbandlederen George Gruntz.

I 1996 var vi 15 år og hadde Ray Anderson med oss på vår jubileumskonsert. Hør lydkutt fra konserten i wav-filene under.

Se også noen bilder av bandet


jukkalinJukka Linkola Biography

Composer, conductor and performing musician Jukka Linkola was born in Helsinki in 1955. From the beginning his most important instrument and a tool of work has been the piano. He studied at the Sibelius Academy and already during his student years he worked as a rehearsal pianist at the Helsinki City Theatre where he later worked also as a conductor in 1975-1990.

Jazz plays an important part in Linkola’s production. His octet was in its time one of the most significant groups of Finnish jazz. Linkola has conducted many big bands, for example UMO (Orchestra of New Music), the big band of EBU, the big band of the Danish Radio and Bohuslän Big Band. Linkola has taught in projects for example at Berklee College of Music, the world famous music institute in Boston.

Linkola has composed a lot of stage music, operas and music for plays and films. The opera Elin in 1991 was a big stage work. The television opera Angelika in 1992 was more like an oratory. Angelika was awarded at Paris Opera Screen competition in 1992 and in 1993 it was chosen the best at Cannes Midem Awards. The third opera of Linkola is called Matka (A Journey) and it was premiered in 1998.

Linkola likes to compose for symphony and chamber orchestras or for big jazz orchestras and he often uses soloists with orchestras. Examples of these works are Crossings for tenor saxophone and orchestra in 1983, Concerto for Trumpet and Orchestra in 1988 and Trumpet Concerto II in 1993. The latest concertos are Flute Concerto (1997), Euphonium Concerto (1995) Tuba Concerto (1995), Organ Concerto (2000) and Horn Concerto (2000).

In recent years Linkola has composed several choral works for instance Evoe and English Series for YL (Helsinki University Male chorus) and Primitive Music for Tapiola Choir.

Conducting his own works Linkola has performed with The Finnish Radio Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic, the Orchestra of the Finnish national Opera, the Opera of Gothenburg, Radio Orchestras of Ljubljana and Prague and the Orchestra of Aalborg.

Linkola has received several awards for his works. So far he has published about 35 recordings. His whole production including operas, musicals, orchestra concertos, chamber music, songs and jazz for various combinations is immense.


pto_mf_lPrime Time Orchestra med Jukka Linkola

 • Festiviteten, Larvik, torsdag 30.11 klokken 20.
 • Kafé Kampen, Oslo, lørdag 2.12 kl. 21.
 • Musikkflekken, Sandvika, søndag 3.12 kl. 20 – dørene åpner kl. 19.

PTO har hentet den allsidige finske komponisten, pianisten og orkester-lederen Jukka Linkola. Opera, kammerorkester, kor, ballett, symfoniorkester, storband, hans arbeid favner om alt og litt til. Bohusläns Big Band, UMO jazz orchestra og Sibelius Akademiet er noen av hans oppdragsgivere. Dette kan bli en av høstens mest spennende storbandskonserter der Linkola serverer bla nytt stoff spesialskrevet for PTO.

PRIME TIME ORCHESTRA

Prime Time Orchestra (PTO) fra Sandvika feirer snart 20 år som et av landets mer aktive storband. Bandet har jobbet målbevisst mot å fremføre musikk av høy kvalitet med spennende prosjekter og gjesteartister. Gjennom årene har bandet hatt æren av å jobbe med bl.a pianisten/komponisten/ storbandslederen trombonisten/komponisten Ray Anderson (-96), George Gruntz (-97), og komponisten Geir Lysne (-99). Jazzbandet The Source har brukt PTO som backingband de to siste årene til prosjektet ”The Source of Christmas” som har gått av stabelen i desember hvert år på BLÅ i Oslo, intet unntak i år. Lars Erik Gudim var i en tiårsperiode bandets musikalske leder og dirigent, og gjorde i år et triumferende comeback med PTO under Storbandsfestivalen 2000 i Sandvika. Beate Slettevoll Lech (Folk og Røvere, Metropolitan) og Rene Andersen sammen med PTO leverte en knallsterk konsert.

”Festivalkveldens heftigste applaus tyder på at utvalget (av låter -red. anm.) falt i smak. En høyst sensuell versjon av «Baby, It’s Cold Outside» ble for eksempel belønnet med høylytt huing og plystring i tillegg, for ikke å snakke om heftige «I’ll Be Good To You». Trampeklapp og jubel. Da Budstikkas utsendte måtte gi tapt for deadline, hadde de akkurat begynt på første ekstranummer. Det forundrer oss lite om det ble flere.» – Asker & Bærums Budstikke 1. sept. 2000.

I høstens prosjekt, der PTO har hentet inn den spennende finske komponisten Jukka Linkola og instruktører som Lars Erik Gudim og Eirik Gaaseide, ligger mye til rette for at akkurat dette kan bli en av sesongens storbandsperler.

Jukka Linkola

Komponisten, dirigenten og pianisten Jukka Linkola ble født i Helsingfors i 1955. Hans arbeidsredskap og viktigste instrument har alltid vært pianoet. Han har studert ved Sibeliusakademiet, og allerede som student jobbet han som repetisjonspianist ved Helsingfors Stadsteater, der han senere jobbet som dirigent i årene 1975 til 1990.

Hans moderne og meget melodiøse storbandmusikk er noe av det vakreste man kan tenke seg. Linkola kan skrive for et stort band og ha total kontroll. Musikken er full av detaljer og med forbilder som Stravinsky og Lutoslawski så skjønner man hvor han har latt seg inspirere. Jukka Linkola skriver også musikk til symfoniorkester, kammerorkester, opera, filmmusikk, kor og hans egne jazztentett, -oktett og -kvintett! Linkola har med andre ord en enorm spennvidde og kapasitet. Bare i år har han allerede skrevet Organ Concerto og Horn Concerto.

Jazz spiller en stor rolle i Linkolas produksjon. Hans oktett var i sin tid en av Finlands mest betydningsfulle jazzgrupper. Han har dirigert alt fra UMO Jazz Orchestra, EBUs storband, Danske Radio Storbandet og Bohuslän Big Band, til Finska Radions Symfoniorkester, Helsingfors Filharmonikerne, Finlands National Opera, Avanti! Kammerorkester, Göteborgs Operan, Ljubljana og Prahas Radio Ensembler og Aalborgs Orkester. Linkola har undervist ved verdenskjente Berklee College of Music og underviser nå hjemme i Finland på det prestisjetunge Sibeliusakademiet.

Jukka Linkola har mottatt en mengde nasjonale og internasjonale priser og utmerkelser. Frem til i dag har han gitt ut ca. 35 album. Det er en stor ære å få presentere høstens prosjekt: PTO med Jukka Linkola som dirigent/komponist og solist.

Booking: Prime Time Orchestra, Postboks 232 , 1322 Høvik Telefon: 67 51 80 88 Mobil: 92 82 39 30 Fax: 67 51 80 85
Henvendelser angående dette prosjektet: Bert Nummelin, 92092807


George Gruntz & Prime Time Concert Jazz Band Project

ptolg For the first time in 15 years in Norway, Mr. George Gruntz, a Swiss pianist and composer as well as big band director for his own concert jazz band for the last 25 years, will be conducting the Prime Time Concert Jazz Band.

Concert in Sandvika Teater, Saturday November 8th 1997 at 7:30 pm

All of the music is written and arranged by George Gruntz and have a wide specter including contemporary jazz, hip-hop, rap, tango, ballade, blues and elements of mainstream big band.

Soloists

George Gruntz – piano
Melissa Bradford – vocal
Martin Horntveth – rap
Christian Jaksjø, euphonium/trombone

The Prime Time Concert Jazz Band

Piano/Musical Director: George Gruntz

Reeds: Svein Høyer, Ole Henrik Wiig, Anders Brunland, Knut Harald Jensen, Susie Skrautvol

Trumpet/Flugelhorn: Bård Reil, Ole-Jørn Myklebust, Nils Flognfeldt-Johansen, Terje Høyvik Svensen, Jan Marius Stenberg

French Horn: Kirsten Fuglseth, Ingvild Sinding

Trombone/Euphonium: Erik Johannessen, Arild Bekkelund, Petter N. Haug, Ketil Hovland

Tuba: Sten Cranner

Guitar: Halvor Gudim

Bass: Jan Olav Renvåg

Drums: Knut Aalefjær

Press Contact

Pål Brændholen, phone: +47 67 51 80 90
Jan Marius Stenberg, tlf: +47 67 51 80 88


George Gruntz Biografi

gg1George Gruntz ble født i Basel, Sveits, i 1932, og studerte senere musikk i hjembyen i tillegg til Zürich. Hans profesjonelle karriére skjøt fart i 1960 årene hvor han særlig markerte seg innen for samtidsmusikk og jazz. Gjennom mange år nå har George Gruntz samarbeidet med mange kjente jazzartister og grupper. For å nevne noen; Louis Armstrong, Don Cherry, Flavio & Franco Ambrosetti, Roland Kirk, Phil Woods, Ray Anderson, Thad Jones/Mel Lewis, radiostorbandene til Helsinki, København, Hamburg og Köln. Han har videre samarbeidet med komponister som Rolf Liebermann, Hans Werner Henze, Earl Brown og dirigert flere symfoniorkestre.

George Gruntz har deltatt på de fleste store jazzfestivaler i verden, har deltatt på utallige radio og TV-produksjoner. Fra 1970 til 1984 var Gruntz musikalsk direktør for Zürich statsteater, og fra 1972 til 1994 var han engasjert i Berlin Jazzfestival («JazzFest Berlin») som direktør og produsent.

gg2_smHans komposisjoner spenner over et vidt spekter; fra standard jazzmelodier via komplekst orkestrerte storbandkomposisjoner til samtidsmusikk for mange ulike instrumentkombinasjoner. Eksempler på sistnevnte er hans «Perambulation I and II», «Concerto Sequenzes», «Steppenwolf Concorde Suite», «Thundermove for Large Symphony Orchestra». Gruntz har også skrevet filmmusikk, blant annet til Steppeulven (Av Hermann Hesse, regi: Fred Haines) og teatermusikk til statsteatre i Wien, Stuttgart, Basel og Zürich.

Det kreative senter for George Gruntz har alltid vært hans pianospill. I tillegg til piano har Gruntz gitt ut plater hvor han spiller Cembalo («Jazz goes Baroque I & II» og «Cembalo: Jazz + Modern») og kirkeorgel («Saint Peter Power»).

I 1972 dannet Gruntz, sammen med Flavio and Franco Ambrosetti, Daniel Humair og Gérard Lüll, storbandet «The Band» som vi i dag kjenner som «George Gruntz concert Jazz Band» (GG-CJB). Dette storbandet har turnert over hele verden og markerer i år George Gruntz’ 25 års jubileum som storbandleder.

Art Lange i Down Beat skriver i juni 1992 følgende om platen «GG-CJB: Blues ’N’ Dues Et Cetera»:

Swiss jazzmeister George Gruntz makes no bones about calling his multi-national outfit a Concert Jazz Band, and like the previous two bands it’s obvious they play together for the love of it. Blues ‘N’ Dues Et Cetera (enja 6072-2; 67:21: ****½) gets high marks for high-spirited compositions, high level of musicianship, and sheer enthusiasm. Gruntz’s playfulness erupts in the compositions – who else would let Ray Anderson «Rap For Nap» (Napoleon, that is); combine John Scofield, Chris Hunter’s Sanbornish alto, and a scratchin’ DJ nudge at the M-Basers?); or weave warm atonal variations around «In A Sentimental Mood»? Soloists like Jon Faddis, Wallace Roney, and George Gruntz himself don’t hurt either.

Se utdrag fra George Gruntz diskografi og hans hjemmeside hos Enja Records.

Kutt fra Gorby Chief (230Kb) komponert og arrangert av George Gruntz fra platen «First Prize» (GG-CJB)

Kutt fra Rap for Nap (880Kb) komponert og arrangert av George Gruntz fra platen «Blues ‘N Dues Et Cetera» (GG-CJB)


Ray Anderson Biografi

raphoto1«If I ever had a home, it was the slide trombone»

Ray Anderson (F. 1952 I Chicago) startet å spille trombone i åtteårsalderen, og etter korte opphold i Minnesota og California, ankom han New York i en alder av 20 år. Her ble han raskt en sentral skikkelse i den aktive ny-musikkscenen i nærheten av New Heaven. Hans medspillere der var bl.a. Chicago-trombonistene George Lewis og Anthony Davis, samt to musikere som skapte trioen BassDrumBone med Anderson; Mark Helias og Gerry Hemingway.

rabbcdSitt møte med det internasjonale jazzpublikumet hadde Anderson som medlem av Anthony Braxton’s ensemble i 1977. Anderson leder i dag flere band, blant andre funkbandet Slickaphonics, en trio med Han Bennink og Christy Doran, Wishbone, Alligatory band og Bonified Big Band.

Ray Anderson er en instrumentalist med et stort spekter på såvel trombone som på vokal. Hans umiskjennelige stil på instrumentet og hans komposisjonsvirksomhet har gjort Anderson bemerket som en musiker med sterk egenart og innflytelse på dagens jazzscene.

Utdrag fra The Litterary Lizard (70Kb). Et lenger kutt (270Kb).

For mer informasjon om Ray Anderson, se hans diskografi og hjemmeside hos Enja Records


Prime Time Bilder – fra forskjellige epoker og besetninger

2003

pto_mf_l

Ca. 2000

img13