Gi bort en konsert i Julegave!
Early bird billettsalget er åpnet og varer ut desember. Dette er åpenbart en av årets julegaver: En opplevelse til familien i flere generasjoner som liker Ella Fitzgerald og Louis Armstrong!
Bærum Kulturhus 15. mars 2019
Prime Time Orchestra hyller to av jazzens største stemmer: Ella Fitzgerald og Louis Armstrong. I tillegg til det hardtsvingende storbandet – et helt stjernelag på vokal: Viktoria Tolstoy, Isabella Lundgren, Rigmor Gustafsson, Vivian Buczek og Peter Asplund.
First Lady of Jazz og Satchmo. Solskinn, glede, og totalt nærvær I budskapet. Slik kan storhet beskrives. Ella Fitzgerald og Louis Armstrong tilhører unektelig verdens gjennom tidene fremste sangere og jazzmusikere i alle kategorier.
Når de to gigantene hylles i Bærum Kulturhus så gjøres det på beste måte ved et av Norges beste storband: Sandvikas Prime Time Orchestra under ledelse av Peter Asplund. Noen av svensk jazz’ sterkeste stemmer sikrer at Satchmo og Ellas vokalarv videreføres: Isabella Lundgren, Rigmor Gustafsson, Vivian Buczek og Viktoria Tolstoy kan kunsten å trollbinde publikum.
Ella Fitzgerald
(født 25. april 1917 i Newport News, Virginia, USA, død 15. juni 1996 i Beverly Hills, Los Angeles, California, USA) var en amerikansk jazzsangerinne. Hun gikk ofte under hedersbenevnelsen The First Lady of Jazz, og var en av USAs absolutt største kvinnelige sangere på 1900-tallet innen jazz og populærmusikk.
Louis Armstrong
(født 4. august 1901 i New Orleans i Louisiana i USA, død 6. juli 1971) var en amerikansk jazzmusiker (trompetist og sanger). Armstrong er en av tidenes mest berømte jazzmusikere, med betydelig ansvar for jazzens utvikling fra lokal dansemusikk i New Orleans til verdensomspennende kunstform. Han ble kjent under kjælenavnet «Satchmo» (kort for satchelmouth), på grunn av sitt brede smil.
Hans ensembler fra 1920-årene fikk avgjørende innflytelse og opptakene fra denne perioden blir regnet blant tidenes ypperste jazzinnspillinger. Hans duetter med Ella Fitzgerald 30 år seinere er også blitt klassikere, og i 1968, da helseproblemer omtrent hadde satt en stopper for hans karriere som jazzmusiker, opplevde han stor suksess med What a Wonderful World. Denne melodien kan neppe kalles jazz, men er meget karakteristisk for Armstrongs positive og optimistiske holdning.
Armstrong var kanskje like kjent for sin karismatiske tilstedeværelse på scenen og den hese stemmen som for sitt trompetspill. Hans innflytelse strakk seg langt utover jazzmusikken, og ved slutten av karrieren i 1960 ble han ansett som en sterk innflytelse på populærmusikken generelt.
Armstrong var en av de første virkelig populære afrikansk-amerikanske artistene hvis hudfarge var sekundær til hans musikk i det sterkt rasedelte USA. Hans artisteri og personlighet ga ham en tilgang til de øvre lag av det amerikanske samfunnet som på den tiden var svært uvanlig for en svart mann.
Artistene
Isabella Lundgren var årets Jazzartist i Sverige i 2015 og er en av de sterkeste stemmene i Sverige noensinne. (www.isabellalundgren.com)
Rigmor Gustafsson har lenge vært en av de aller største sangerinner, alltid nærværende, midt i musikken. (www.rigmorgustafsson.com)
Vivian Buczek er en artist med absolutt timing og full av energi i sitt uttrykk. (www.vivianbuczek.com)
Viktoria Tolstoy er like selvsikker og naturlig uansett stil og sammenheng. En komplett artist i sin helhet. (www.viktoriatolstoy.com)
Peter Asplund trompetist i verdensklasse, crooner og kunstnerisk leder av orkesteret i denne produksjonen, og som har vært å besøkt orkesteret mange ganger gjennom de siste 10 år. (www.peterasplund.com)
Prime Time Orchestra fra Sandvika er arrangør av konserten og er i dag et av Norges ledene store orkester i full drift. (www.prime-time.no)
Video
Prime Time Orchestra er 38 år i 2019 og er av politikerne i Bærum Kommune utpekt til et av kommunens Kulturfyrtårn fra 2015 til 2019.
Arrangementet er støttet av Bærum Kommune og Norsk Jazzforum.
Legg igjen en kommentar