Prime Time og Hector Bingert: Latin Lover Big Band i Sandvika Teater

med 1 kommentar

Fredag 9. juni, (en knapp uke etter det årlige sommershowet i BAKgården) braker det løs igjen for Prime Time Orchestra! Denne gangen med saksofonlegenden Hector Bingert!

«San Fiesta» Sandvikas første latin-festival fra 9. til 11. juni i Sandvika Teater og i BAKgården.

Prime Time Orchestra har inviterer en av verdens beste latin-saxofonister fra Montevideo i Uruguay –  legenden Hector Bingert, som nå er tilbake til Sandvikas scener til en heftig festaften med brasilianske og latinamerikanske rytmer i Sandvika Teater.  Sist han besøkte orkesteret, sammen med sin sønn Daniel Bingert på bass, var under Storbandfestivalen på Musikkflekken i juni for 10 år siden.

Saksofonist Hector Bingert har samarbeidet med Lill Lindfors i en mannsalder. Det er blant annet han som spiller den legendariske saksofonsoloen på hiten «Musik skall byggas utav glädje». Han har spilt med navn som Nat King Cole, Sammy Davies jr. og Stevie Wonder og en rekke andre verdensartister.

I 1997 samlet Bingert kremen av jazz- og studiomusikere og laget cd-en «Latin Lover Big Band» som fikk pressen til å hente fram superlativene. Denne konserten har også hentet inspirasjon fra denne populære produksjonen. Bingert er en av Europas fremste tenorsaksofonister, og når det dreier seg om jazz med latinske fortegn er han kanskje «numero uno».

Prime Time Orchestra ble startet i 1981 og har utmerker seg som et av Norges beste prosjekt- og konsertorkestre, og har samarbeidet med en lang rekke kjente norske og utenlandske solister. Orkesteret leder står også bak denne festivalen.

I orkesterests  rekker sitter dyktige amatører sammen med profesjonelle og semiprofesjonelle musiker. Prime Time Orchestra står musikalsk fritt og liker å jobbe innen ulike musikalske stilarter.

De senere års samarbeid med artister som Lill Lindfors og Hector Bingert (Sverige), Peter Asplund, Margareta Bengtson (Sverige), Isabella Lundgren (Sverige) og musikalsk ledere som Mats Hålling (Sverige) salsapianist Sverre Indris Joner, og samtidskomponist og gitarist Jono El Grande, har alle vært flotte musikalske opplevelser.

Kveldens musikalske leder er Per Gjermund Storrø.

Prime Time Orchestra er utnevnt til et av Bærums Kommunes Kulturfyrtårn fra 2015.

Konserten og festivalen SAN FIESTA støttes av Bærum Kommune og Norsk Jazzforum.

Billetter kan kjøpes her

One Response

  1. Lorentz M Persson
    | Svar

    Dere kunne jo også føyd til at han spilte i Sandvika allerede på 80-tallet, med Oslo Groove Company.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.